Wandelen in het spoor van de Katharen
VERNIEUWD!

Vanaf € 998,- 8 dagen
* Van zondag 24 juli t/m zondag 31 juli 2022

Ons Covid beleid


Een onvergetelijke pelgrimstocht in het Katharenland.
Zorgeloos, vitaal, genieten, verbinding en jouw accu opladen…dat zijn de belangrijkste dingen die als eerste in mij opkomen bij deze reis. En samen met mij op avontuur gaan. De positieve impact van wandelen op ons lichaam en onze geest is enorm. Het is een heerlijk gevoel om na een flinke wandeling je lichaam te voelen. Maar deze vakantie is zoveel meer….! Deze vakantie is ideaal voor mensen die wandelen willen combineren met het inspirerende verhaal van de Katharen! Er is geen betere manier om de bijzondere energie van dit stukje aarde te ervaren en te absorberen in al jouw cellen. Een warm bad van vrouwelijke energie. Ervaar al wandelend de helende kracht van de natuur. Geniet van frisse lucht en weldadige stilte, van geurige bloemen, vlinders en mooie vergezichten!

We wandelen tot maximaal 15 km per dag

Je hoeft geen atleet te zijn om te genieten van deze reis. Deze is geschikt is voor iedereen met een beetje uithoudingsvermogen...liefde voor de natuur...en zin in avontuur.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Het Adelaars nest – de meest indrukwekkende Katharenburcht

De dag begint meteen goed! Eerst bezoeken we het grandioze kasteel. Dit adelaars nest grenst aan de rotsachtige hoogten van de Hoge Corbières en ligt op een hoogte van 800 meter. Het kasteel rijst op te midden van het Mediterrane kreupelhout, beter bekend als de "garrigue" en kijkt uit over het kleine middeleeuwse dorp.
Deze burcht – is enorm, indrukwekkend, fantastisch, adembenemend, subliem, verbazingwekkend, mooi, buitengewoon, spectaculair. Het is de grootste burcht van de Corbières. De vesting bestaat uit twee kastelen, die worden omgeven door een gemeenschappelijke ommuring. Het uitzicht vanuit de kapel van San Jordi over het oude kasteel en de omgeving is indrukwekkend: De Corbières, de Fenouillèdes, Perpignan en in de verte de Middellandse Zee.

Het kasteel van Saint-Pierre

Wat een bijzondere dag is dit. Rijden een stukje en komen dan in een rustig natuurgebied. Het kasteel van Saint- Pierre is gebouwd op een natuurlijke rotspartij, die de Gorges van Sant Jaume domineert, en een uitstekende bescherming biedt. Wandelen door deze kloof is puur genieten. We volgen een pad dat langs de rivier loopt met bruggetjes. Het lijkt net of we steeds verder afdalen de aarde in. Uiteindelijk lopen we weer naar het licht om beloond the worden met deze prachtige ruïne.

Het sprookjesbos

Na de lunch maken wij een wandeling in het Groene Labyrint. Dit is een sprookjesbos met kronkelende paadjes langs bizarre rotsformaties en opgerichte stenen. Tussen de stenen lopen kleine weggetjes die er allemaal spannend uitzien. Het is oppassen geblazen want net als in een echt labyrint kun je hier gemakkelijk verdwalen.
Wat een fantastische plek. Soms is het bos dicht en donker en dan plotseling is er een open plaats met grote platte rotsen. Een deel van het bos lijkt wel ondergronds, alle stenen zijn er bedekt met een dikke laag mos. Het kan niet anders...hier leven elfen en gnomen.

Het Troubadourskasteel

Met enige moeite kan men op de top van de berg de restanten ontdekken van deze mysterieuze Katharenburcht. In deze rotsachtige massa vallen zij nauwelijks op. Het mooie van deze ruïne vind ik dat het er vaak rustig is en dat we een schitterend uitzicht hebben op de Montségur waar we ’s avonds van de zonsondergang gaan genieten.

Le Pic Bugarach (1.255 meter) - berg van de zon!

De berg van de zon is een stralend middelpunt in het vlakke landschap van de Corbières. Er wordt gezegd dat deze berg eens een eiland was, toen in de prehistorie deze streek nog deel uitmaakte van de zeebodem. Het is niet zo vreemd dat deze berg het middelpunt is van mystieke verhalen. Omdat het zo’n eenzame top is, middenin een vlak landschap, zie je de berg van heinde en verre. Zelfs vanuit Spanje is de top zichtbaar. Volgens sommige esoterische stromingen heeft de Bugarach een sleutelrol. Het zou de berg van de toekomst zijn met een zeer speciale energie. In de tijd van de Katharen was Montségur de heilige berg en het symbool van de strijd voor hun eigen geloofsbeleving. De Bugarach zou later deze rol van “heilige berg” overnemen. Het wordt beschouwd als een chakra (energiecentrum) van de aarde. Er worden vreemde dingen waargenomen bij de Bugarach, zoals bijvoorbeeld UFO’s. Rond 2012 stond deze berg in het middelpunt van het nieuws. Volgens bepaalde groeperingen zou de wereld vergaan, maar iedereen die op deze berg vertoefde zou gered worden.....Gelukkig liep het anders en gaan wij enorm genieten van deze schitterende berg.

Zonsondergang op de veilige berg: Montségur

Montségur... het is een magische naam geworden tot ver buiten de Franse grenzen. Deze plaats kent een veelbewogen verleden en is het symbool van het verzet van een volk dat slechts aanspraak maakte op de vrijheid om te beschikken over haar eigen land en geestelijke gedachtegoed. Waarom is deze burcht zo belangrijk geweest voor de Katharen? Het was de enige echte Kathaarse burcht.
In de bloeitijd van het Katharisme kozen de Katharen een hoog gelegen rotsachtige uitloper uit als de plaats voor hun hoofdzetel.
De naam Montségur betekent “veilige berg”. Montségur werd op verzoek van de Katharen in 1204 opnieuw opgebouwd. Het werd in de loop der tijd het heiligdom van het Katharisme en het symbool van het verzet tegen de invallers. De klim naar Montségur is pittig en duurt ca. 40 minuten. Hier gaan we genieten van een magisch moment!

Een dag naar het hooggebergte: Le Pic St. Barthélemy

Dat is enorm klimmen denk je misschien. Maar nee...want we gaan vanaf 2000 meter met een stoeltjeslift omhoog en lopen dan op een kam met een weergaloos uitzicht. Dit is zo bijzonder....de stilte, de roofvogels...!

In onze dromen gebeurt het wel eens dat we een andere realiteit ervaren. Eenmaal wakker blijven er vage herinneringen over een wereld die misschien ergens bestaat. Hoe zou het zijn om zo’n andere wereld bewust te beleven?
Een wereld waar het licht feller is en de kleuren dieper? Een plaats waar de stilte u geheimen toefluistert? Waar de geluiden van de natuur diep tot je doordringen? Het hooggebergte is zo’n magische wereld. Hier gelden andere wetten. Hier overheerst niet de mens maar de natuur. Mensen kunnen deze wereld alleen betreden als zij zich openstellen. Om zich vol overgave onder te dompelen in het onbekende. Het hooggebergte is een feest voor de zintuigen. Een balsem voor de ziel. Ervaar het maar…!

De mystieke uitstraling van deze berg houdt verband met de talloze grotten, bronnen en prehistorische monumenten die er in de omgeving te vinden zijn. De berg ligt middenin het Katharenland, vlakbij het symbool van het verzet van de Katharen, de ruïne van Montségur. Deze berg vertegenwoordigt het licht. Onze naar buiten gerichte, creatieve energie. Onze scheppingskracht.

Het land der Katharen

De Katharen vormden in de Middeleeuwen een spirituele groepering met overtuigingen die haaks stonden op die van de Katholieke kerk. Zij waren zeer spiritueel georiënteerd, hun gedachtegoed was gnostisch van aard. Elementen die daarin centraal stonden, waren: naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit het hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van onze goddelijke vonk. Zij inspireerden mensen om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zich niet te richten op "verlossing" van buitenaf. In totale eenvoud en zeer bevlogen verspreidden zij de "boodschap van liefde". In Occitanië, dat toentertijd een vrij land was, werden zij en hun overtuigingen met open armen ontvangen. De vrije denkers mentaliteit in deze streek en de smeltkroes van culturen sloten naadloos aan op de boodschap van de Katharen.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Gemeenschappelijk taxiservice van/naar het vliegveld
 • Reisbegeleiding
 • Ochtendmeditaties
 • Entreegelden van programma onderdelen

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Accommodatie

Overnachtingen in sfeervolle en comfortabele 3* hotels. Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag. Mocht je samen met iemand reizen dan deel je vanzelfsprekend de kamer met jouw reisgenoot!

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist: als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne, kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vlucht van KLM:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur - Vluchtnummer: KL1307
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.35 uur – Aankomst Amsterdam 13.35 uur - Vluchtnummer: KL1302

Hier volgt een opsomming van overige reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per auto: Mirepoix – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryanair kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Je hoeft geen atleet te zijn om van deze reis te genieten maar het is wel van belang dat je fit bent en een redelijke conditie hebt. Jouw lichaam moet enige inspanning kunnen verdragen. We lopen in de bergen en zullen dus regelmatig stijgen. Het is belangrijk dat je blessurevrij bent. Op de dag van aankomst en in de loop van de vakantie wordt het traject van de volgende dag uitvoerig beschreven. Als je een extra rustdag wilt inlassen is dat uiteraard prima.

Maaltijden

Ontbijt is inclusief in de hotels; lunches en diners zijn in plaatselijke restaurantjes. Soms heb je de gelegenheid jouw eigen picknick lunch samen te stellen.
Voor het avondeten geldt dat wij een aantal keer een restaurant reserveren zodat wij als groep samen eten. Sommige avonden zijn vrij zodat de groep zelf een keuze kan maken qua restaurant.

Jacqueline Streefkerk begeleidt de wandelingen

“Als ik in de natuur ben, krijg ik energie en kom ik tot rust. De mogelijkheden die de natuur biedt om de kwaliteit van ons leven te vergroten zijn oneindig. Wat ik boeiend vind, is dat de natuur altijd hier-en-nu is. Zij oordeelt en analyseert niet. Ze is gewoon. De natuur raakt al onze zintuigen. We zoeken het soms zo ver van huis, maar wat is er krachtiger dan de essentie van de natuur? Wandelen werkt voor mij heel aardend. Als ik wandelingen maak in het Katharenland word ik er bij elke stap aan herinnerd hoe weldadig en genereus de natuur is. Het Katharenland blijft voor mij een bijzondere streek. Het voelt als thuis. Deze streek heeft iets waardoor ik gemakkelijker vanuit mijn kern kan leven. Om dit met jullie te kunnen delen is een cadeau!”. Lees meer!

Bijzonderheden

Wij organiseren steeds 2 verschillende zomerreizen tegelijkertijd. We verblijven dus met de deelnemers van 2 groepen in hetzelfde hotel. De ochtendmeditaties zijn gezamenlijk. Maar overdag hebben beide groepen hun eigen programma.

Gelijktijdig met deze vakantie is: De Magische reis in het Katharenland. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…….Montségur was voor mij het absolute hoogtepunt. Ik vond het heel prettig dat het soms mogelijk was een wandeltocht in te korten en het “niets-moet” gevoel sprak me erg aan. De enthousiaste aanwezigheid van Jacqueline en de relaxte uitstraling van Jean-Luc is een effectieve (en soms amusante) combinatie….”

“………….De wandelingen zijn erg goed gekozen qua schoonheid maar ook qua afstanden was er een heel goede opbouw.………..”

“…………….Iedere dag had zijn hoogtepunten. Ik vond de wandelingen heel erg afwisselend en de natuur heeft me diep geraakt……..”

“………………..Het was een ontspannen week, een leuke groep mensen, fijne wandelbegeleiding, goed abdijbier, een relaxte sfeer op La Flotte, lekker geslapen, goed eten etc. Ik weet niet hoe mij leven verder verloopt maar de kans dat ik nog een keer terug kom is groot……….”

“…………………….Alle wandelingen waren cadeautjes waar ik nog lang op kan teren!..........”

“………………..Voor mij was deze vakantie perfect. Ik vond het heerlijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Het eten was heerlijk en dat is voor mij heel wat hoor want meestal vind ik eten niet zo leuk. De gastvrijheid vond ik heerlijk, ik voelde me direct thuis. Ik voelde me vrij!...............”